X 
Cutremure stiri: 506

Expert: Lupu și Filat nu vor să se afle în fruntea unui Guvern, căderea căruia nu poate fi oprită

5 iun. 2013,, 15:27   Politică
3377 5
Foto: europalibera.org
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlamentul Republicii Moldova ar accede patru partide și, în mare parte, legislativul va avea aceeaşi componență. Acesta este rezultatul sondajului „Barometrul Socio-Politic”, organizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău.

Solicitați de NOI.md să comenteze descreșterea în sondaje a partidelor din AIE, unii experți consider că aceasta era de așteptat. Potrivit analistul politic Corneliu Ciurea descreșterea în sondaje a partidelor din AIE se datorează faptului că acestea au gestionat prost situația politică ,din țară.

“Trebuie să constat că de la sfîrșitul anului 2012, și începutul anului 2013 pînă în momentul de față , cele trei partide au gestionat foarte prost situația politică din țară, fiind la Guvernare. Toate practic s-au prăbușit datorită gestionării neinspirate a lucrurilor și conflictelor interne. În același timp, creșterea PCRM se datorează faptului că au dezamăgit democrații. PCRM nu a întreprins nimic, dar pe toata durata procesului au asistat la procesul de sinucidere politică a alianței. Nimic special,dar au profitat de o conjunctură favorabilă” a spus Ciurea.

Întrebat dacă ar fi posibil ca după crearea noii coaliții pro-europene, partidele să-și recapete încrederea , expertul a spus că este sceptic în această privință.

“Trebuie să se întîmple ceva cu totul deosebit, pentru ca partidele care cad să înceapă să se recupereze. Asta este foarte dificil de făcut . Eu nu cred că banii europeni, un surplus de fluxuri financiare din Europa, ar putea ajuta Alianța. Nici măcar semnarea la Vilnius nu cred că poate opri procesul, dar semnarea este un vis de-al nostru care nu se va produce. În aceste condiții, putem explica de ce nici Marian Lupu, nici Vlad Filat nu vor să se afle în fruntea unui asemenea Guvern. Nu pot nici nu vor, fiindcă căderea unei Alianțe care se află la guvernare nu mai poate fi oprită”, a spus Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав