X 
Cutremure stiri: 502

PLDM și PDM au toate șansele să-și ridice scorul electoral – opinie

5 iun. 2013,, 17:33   Politică
4719 11
Foto: timpul.md
PLDM și PDM au toate șansele să-și ridice scorul electoral pînă la următoarele alegeri parlamentare. Declarația a fost făcută astăzi pentru NOI.md de către analistul politic Radu Vrabie, în contextul rezultatelor sondajului efectuat de către Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS la comanda Agenţiei de presă IPN.

Analistul politic susține că această reducere a electoratului partidelor din fosta alianță de guvernare este condiționată de criza politică instaurată în ultimele patru luni. ”Sondajul arată starea de spirit a populației obosită de această criză politică. Pe de altă parte, populația, ca și noi, nu cunoaște cine și cum s-au împăcat. Percepția acesteia este că alianța, fiind la guvernare, este responsabilă de tot ce se întîmplă. Opoziția în cazul dat a avut de cîștigat. De aceea și procentajul comuniștilor a rămas aproape același precum în ultimii ani”, a precizat Radu Vrabie.

În pofida acestor rezultate, analistul consideră că situația, în special a liberal-democraților și democraților, ar putea să se schimbe la acest capitol într-un an și jumătate. ”În preajma alegerilor parlamentare vor fi alte rezultate. Pînă atunci partidele în cauză se vor mobiliza să recapete încrederea populației. Astfel, dacă această criză politică va fi depășită, peste un an și jumătate actuala coaliție de guvernare ar putea să-și ridice foarte mult scorul electoral. În caz contrar, acesta se va diminua și mai mult”, a specificat Radu Vrabie.

Potrivit sondajului IMAS, la capitolul credibilitate înregistrează pierderi foarte mari Vlad Filat (5%), Marian Lupu (10%), Mihai Ghimpu (9%), Nicolae Timofti (7%) și Vlad Plahotniuc (9%).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав