X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4080

Curtea de Apel Chişinău ar putea fi reorganizată

6 iun. 2013,, 10:32   Societate
5544 0
Foto : noi.md
"Curtea de Apel Chişinău ar putea fi divizată în două instituţii care se vor specializa în examinarea diferitelor tipuri de dosare", a declarat pentru "Infotag" preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi.

Potrivit lui, există mai multe cauze care explică necesitatea reorganizării Curţii de Apel.

"În pofida măsurilor pe care le întreprindem, Curtea de Apel Bender, în care activează cîţiva judecători, adoptă un număr destul de mare de decizii cu un caracter dubios. În acelaşi timp, instituţia respectivă deserveşte doar trei raioane – Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă", a spus Mihai Poalelungi.

Potrivit preşedintelui CSJ, se propune divizarea Curţii de Apel Chişinău, care examinează în prezent cel mai mare număr de dosare, în două instanţe de judecată, dintre care una va activa la nivelul capitalei, iar alta la nivel central.

"În prima instituţie vor activa circa 30 de judecători care vor examina cazurile de pe teritoriul municipiului Chişinău. Cea de-a doua instituţie va avea 25 de judecători care vor examina cazurile ce ţin de raioanele din centrul republicii", a spus Mihai Poalelungi.

Potrivit lui, această reorganizare va diminua practica adoptării unor decizii "dubioase" de către judecători.

În Moldova există 5 Curţi de Apel: Bălţi, Chişinău, Comrat, Cahul şi Bender. În anul 2011, judecătorul Curţii de Apel Bender Nicolae Nogai a adoptat o decizie controversată privind înstrăinarea acţiunilor uneia dintre cele mai mari bănci din RM. Ulterior această decizie a fost anulată de o instanţă superioară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?