Cutremure stiri: 504

Dodon și alți doi deputați părăsesc fracțiunea deputaților neafiliați

6 iun. 2013,, 11:32   Politică
18418 3
Foto : noi.md
Trei deputați părăsesc fracțiunea parlamentară a deputaților neafiliați din care fac parte. Este vorba despre Igor Dodon, Ion Ceban şi Zinaida Greceanîi, a anunțat liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul ședinței Parlamentului, relatează NOI.md.

Totul a început după ce deputata Veronica Abramciuc a solicitat în cadrul ședinței legislativului să fie considerată reprezentantă a fracțiunii respective. „Fracţiunea deputaţilor neafiliaţi există, sînt parte componentă a ei, de azi, rog să fiu reprezentantă a fracţiunii neafiliaţilor. Igor Dodon nu a fost comunist şi nu a reuşit să devină nici socialist. De aceea, tot ce e legat de Dodon e grupul lui Dodon”, a declarat aceasta.
În replică, Igor Dodon a spus că cei trei deputați părăsesc fracțiunea deputaților neafiliați.

„Dacă o parte a susținut AIE, iar noi considerăm că nu este oportun să rămînem în fracțiune şi, în acest fel, fracţiunea nu există. Nu putem fi alături de cei care prin programe au o poziţie, însă la vot sînt alături de alianţă. De astăzi vom forma grupul parlamentar al socialiştilor, care este în opoziţie. Vom critica guvernarea şi vom veni cu proiecte interesante”, a menționat Dodon.

Cearta dintre Igor Dodon și Veronica Abramciuc a început după ce la ședința Parlamentului din 30 mai, cînd Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului, Veronica Abramciuc a fost singura persoană din grupul Dodon care a votat componența Guvernului și pentru spicher. Ulterior, socialiștii au exclus-o din componența executivului partidului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав