X 
Preşedintele stiri: 4167

Vor dispărea sau nu carnetele de muncă? Ce a decis Parlamentul

5 iul. 2017,, 17:40   Societate
3815 0

Proiectul de lege prin care s-a propus crearea unei platforme unice de raportare online și eliminarea carnetelor de muncă, a trecut de Parlament, însă prevederile în privința carnetului au fost excluse din document.

Acest lucru a fost făcut deoarece nu există un mecanism alternativ de evidență și justificare a activității profesionale. O recomandare de excludere a prevederilor a venit din partea Centrului Național Anticorupție, iar amendamentul prin care s-au exclus prevederile a fost formulat de Direcția juridică a Secretariatului Parlamentului, care a fost acceptat de plen la votul în lectură finală.

În avizul CNA se menționează că operarea modificărilor poate determina un vid legislativ și ar crea riscuri de corupție aferente procesului justificării de către salariat a experienței profesionale. Și asta în special pentru accederea în anumite profesii ce stabilesc vechimea generală și specială sau alte cerințe specifice.

Ulterior Direcția juridică a Secretariatului Parlamentului a propus un amendament care a fost acceptat de către autorul documentului. Mai exact, s-a propus excluderea din proiect a prevederilor ce se refereau la eliminarea carnetelor de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав