Cutremure stiri: 506

Fostul şef de la fisc neagă că ar fi acţionat la comanda liderului PLDM

8 iun. 2013,, 11:51   Politică
4026 4
Foto: forum.md
Fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Platon, neagă că în perioada în care a activat în această funcţie ar fi acţionat la comandă politică. În cadrul unei conferinţe de presă, Platon, care este membru PLDM, a ezitat să spună care ar fi fost motivul demiterii sale din funcţie, relatează NOI.md.

“Cînd am fost numit în această funcţie am anunţat că în situaţia cînd voi fi impus să efectuez comenzi politice, voi refuza această funcţie. Această situaţie a fost acceptată şi nici un actor politic nu m-a acuzat că am făcut careva presiuni în bussines sau în alte domenii, atunci cînd am activat în această funcţie”, a spus Platon.

Întrebat dacă refuzul său de a acţiona politic a dus la demiterea sa de către liderul PLDM, Vlad Filat, Platon a spus: “Nu pot să comentez. Au fost situaţii legate şi de încasări, cu toate că în 2012 încasarile în bugetul statului au fost în creştere. Aceasta a fost decizia partidului şi eu m-am conformat. Acum sînt în continuare membru de partid”, a spus Platon.

Nicolae Platon a fost demis în luna august 2012, iar în această funcţie a fost numit Nicolae Vicol. La scurt timp după numire, în presă au apărut mai multe înregistrări telefonice dintre mai mulţi membri PLDM cu Vicol. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal de către CNA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав