X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Moldova și Belarus vor extinde cooperarea reciprocă în domeniul agriculturii

7 iul. 2017,, 14:01   Economie
1832 0

Moldova și Belarus vor extinde cooperarea în domeniul agriculturii pentru dezvoltarea comerțului și a relațiilor economice reciproc avantajoase, extinderea contactelor științifice și de afaceri, schimbul de experiență în aplicarea tehnologiilor avansate în domeniul agriculturii, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Agriculturii al Republicii Moldova, acest lucru este prevăzut în Protocolul primei ședințe a grupului de lucru moldo-belorus, privind cooperarea în domeniul agriculturii.

Documentul a fost semnat de ministrul moldovean adjunct al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Ion Parea, în cadrul unei vizite de lucru în România, iar de partea Belarus de viceministrul Agriculturii și Alimentației al Republicii Belarus, Vladimir Grakun.

Se subliniază faptul că protocolul semnat prevede acțiuni concrete ale Belarus și ale Moldovei în majoritatea domeniilor agriculturii, în scopul creșterii volumului operațiunilor de export-import, schimbul de experiență și bune practici.

Părțile intenționează să coopereze în vederea realizării proiectelor promițătoare în domenii cum ar fi producția de semințe, producția vegetală, creșterea animalelor, ameliorație, irigații, aplicarea tehnologiilor de economisire a resurselor de producție agricolă, cooperarea în domeniul învățămîntului agricol etc.


În special, Belarus și Moldova planifică să continue colaborarea la proiecte comune inovaționale în domeniul selectării semințelor și cultivării culturilor de porumb, lucernă, soia și floarea-soarelui, transplantarea embrionilor bovinelor de prăsilă, proiectarea și echiparea fermelor de lapte, îmbunătățirea tehnicii agricole și a echipamentelor agricole, irigații și ameliorare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?