X 
Cutremure stiri: 504

O ȚARĂ în care parlamentarii vor să INTERZICĂ prin lege MEDICILOR să divulge sexul VIITORULUI COPIL

10 iun. 2013,, 09:34   Externe
5059 1
Foto : uateka.ru
Deputaţii azeri pregătesc amendamente la Legea privind sănătatea reproducerii, prin care să le fie interzis medicilor să-i informeze pe părinţi în legătură cu sexul viitorului copil. Noua formă a legii urmează să fie adoptată în această toamnă, informează Medportal.ru.

Elaborarea noilor amendamente are legătură cu faptul că părinţii azeri preferă să aibă băieţi.

„Dacă înainte, cînd nu existau ecografii, părinţii, precum şi bunicii noştri nu ştiau ce sex va avea copilul şi primeau orice copil ca pe un cadou de la Dumnezeu, acum, cînd oamenii sînt mai pragmatici şi mai informaţi, a devenit o practică avortul selectiv după realizarea unei ecografii. Aflînd că urmează să aibă o fetiţă, unele familii se decid la avort”, a subliniat preşedintele Comisiei pentru politică socială a parlamentului azer, Hadî Radjabli.

Potrivit statisticilor, la ora actuală în Azerbaidjan se înregistrează un decalaj în avantajul nou-născuţilor de sex masculin.
Cu o normă de 105 băieţi la 100 de fete, în Azerbaidjan la 100 de nou-născuţi de sex feminin se nasc în prezent 117 băieţi. În opinia doctorului Mehriban Alieva, specialist în medicina familiei, acest lucru ar putea provoca o mare problemă demografică pentru următoarele cîteva generaţii de azeri.

Membrii Comisiei pentru politică socială subliniază că nimeni nu intenţionează să interzică avorturile cu totul, deoarece întreruperea unei sarcini ar putea fi necesară din motive medicale.

„Decizia privind întreruperea unei sarcini de 12-22 săptămîni poate fi luată doar de un medic. Sexul fătului nu poate fi în acest caz un motiv pentru avort, iar medicii care le fac gravidelor ecografii nu trebuie să le dea părinţilor informaţii legate de sexul viitorului copil”, au precizat parlamentarii azeri.

Problema privind restricţionarea accesului femeilor însărcinate la informaţii privind sexul viitorului copil se discută în Azerbaidjan de mai mulţi ani.

Un proiect de lege corespunzător a fost înaintat pentru dezbateri în Parlament încă în 2009.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав