X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 279
Transnistria stiri: 1461

În această săptămînă vor fi desemnaţi unii viceminiştri şi şefi de agenţii

10 iun. 2013,, 12:21   Politică
3017 5
Foto : noi.md
În această săptămînă vor fi desemnaţi unii viceminiştri şi şefi de agenţii din cadrul Guvernului. Potrivit Agenţiei "Infotag", despre aceasta a anunţat premierul Iurie Leancă în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

"Numirea viceminiştrilor este o problemă prioritară. Am convenit cu colegii din coaliţie să depunem eforturi, astfel încît săptămîna viitoare, la următoarea şedinţă de Guvern, să putem, cel puţin, lansa procesul de numire a viceminiştrilor, a şefilor de agenţii, acolo unde ei lipsesc", a spus Leancă.

Săptămîna trecută, fostul şef al Inspectoratului Fiscal, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, liberal-democratul Nicolae Platon, a fost numit şef al Agenţiei Turismului. Anterior, această funcţie era deţinută de reprezentanta Partidului Liberal, Ludmila Dumitraş.

De asemenea, Guvernul a acceptat demisia şefului Agenţiei "Moldsilva", Ion Cebanu, şi i-a demis pe Veaceslav Untilă din funcţia de director al Inspectoratului Ecologic de Stat şi pe şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat din Căuşeni Iurie Turtureanu. Noii şefi ai acestor instituţii nu au fost deocamdată numiţi.

Guvernul a anunţat vacant postul de viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care a fost deţinut de Natalia Gherman, numită în funcţia de ministru de Externe. Ţinînd cont de faptul că Tatiana Potîng a devenit vicepremier pe probleme sociale, funcţia deţinută anterior de aceasta, de viceministru al Educaţiei, la fel a fost declarată vacantă.

De asemenea, există funcţii vacante ale viceminiştrilor, ţinînd cont de faptul că din cauza disensiunilor din cadrul fostei Alianţe pentru Integrare Europeană unii viceminiştri aşa şi nu au fost desemnaţi. Nu este exclus faptul că vor fi eliberaţi din funcţii şi şefii altor instituţii, desemnaţi în funcţie din partea Partidului Liberal, care nu face parte din noua coaliţie de guvernare.

Totodată, sînt posibile schimbări şi în cadrul comisiilor parlamentare şi a delegaţiilor parlamentare în organizaţiile internaţionale. Liderul liberal-reformatorilor Ion Hadârcă ar putea ocupa locul Corinei Fusu în Comitetul Parlamentar de Cooperare Republica Moldova-Uniunea Europeană. Corina Fusu este şi copreşedintele acestei structuri. Un proiect de lege în acest sens a fost deja înaintat de deputaţii care fac parte din Consiliul de reformare al PL.

Anterior se vehicula faptul că Ion Hadârcă ar putea ocupa funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Membrii Coaliţiei de guvernare au renunţat însă la acest lucru, deoarece Hadârcă ar fi trebuit în acest caz să renunţe la funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PL. Acest lucru ar fi agravat conflictul dintre cele două grupuri ale PL, care ar fi trebuit să aleagă un nou preşedinte de fracţiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав