Cutremure stiri: 506

Natalia Gherman: Chiar și un singur soldat rus pe teritoriul Transnistriei încălcă Constituţia Republicii Moldova

11 iun. 2013,, 11:49   Politică
4843 9
Foto : newsmoldova.com
Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova, fiica primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, Natalia Gherman, consideră că cheia soluționării conflictului transnistrean este retragerea trupelor ruse din Transnistria. După aceea, totul va fi rezolvat treptat prin negocieri.

Potrivit publicației "Timpul", încă în 2010, în cadrul unei întîlniri trilaterale Washington-Paris-Tokyo închise, Gherman a declarat că "dacă un singur soldat rus cu un kalaşnikov se află pe teritoriul Transnistriei sub steag rusesc, Constituţia Republicii Moldova este încălcată".

Totodată Ministrul de Externe a subliniat că Chișinăul nu are planuri de soluționare a conflictului transnistrean pe cale militară.

" Cît priveşte conflictul armat, nu ne purtaţi de grijă, nici vorbă de aşa ceva în relaţiile cu Transnistria. Dacă sînt retrase trupele ruseşti, totul va fi rezolvat cu răbdare, prin negocieri ", - a promis Natalia Gherman.

Potrivit noului ministru, impulsul de a rezolva conflictul din regiune ar putea fi oferit de integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"Atunci cînd Republica Moldova va deveni o țară europeană, ea în mod pașnic și de la sine înțeles, va include ambele maluri ale Nistrului", - consideră N. Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав