X 
Cutremure stiri: 506

Noul Renault Twingo "reinventează maşina de oraş"

11 iun. 2013,, 13:41   Ştiri Auto
1745 0

Foto: Renault

Renault spune că a reuşit să "reinventeze maşina de oraş" ca urmare a pachetului tehnologic integrat în următoarea generaţie a modelului Renault Twingo, ce va avea motorul şi tracţiunea în spate, maximizând spaţiul interior.

Carlos Tavares, director al operaţiunilor la Renault, spune că Twingo, programat să ajungă pe piaţă la sfârşitul anului viitor, va fi „compact, destul de muscular şi foarte agil, cu un bun raport spaţiu /dimensiuni exterioare”, scrie publicaţia britanică Autocar.

Noul Twingo este produsul unui proiect de partajare a platformei între Daimler şi Renault, ce va conduce la lansarea noului smart ForTwo şi ForFour.

„Suntem norocoşi că am putut să începem din nou de la o simplă coală de hârtie, şi asta datorită alianţei cu Daimler”, a spus Laurens van den Acker, director de design la Renault. „Am început cu o nouă platformă ce ne-a oferit oportunitatea de a reinventa maşina mică de oraş”.

„Sper că putem demonstra că aceasta este cea mai bună variantă. Dacă motorul este în spate, poţi multa panoul de instrumente mai în faţă şi poţi avea o cabină relativ mai mare într-un lungime foarte mică. Spaţiul pentru portbagaj este redus, dar poţi compensa cu funcţionalităţi inteligente în interior”.

Pe lângă detaliile de design preluate de la conceptul cu motor V6 TwinRun, dezvăluit recent la Gran Prix-ul Monaco, noua generaţie Renault Twingo va fi inspirat şi de electricul TwinZ, prezentat în aprilie.

Van den Acker spune că cele două concepte au fost create pentru a oferi detalii despre cum va arăta următorul Twingo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав