X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 236
Transnistria stiri: 1417

Expertul militar american a comentat armele-laser, testate de SUA

18 iul. 2017,, 20:30   Externe
3886 1

Membrul Consiliului Public din cadrul Ministerului Apărării, expertul militar Igor Korotcenko a declarat pentru RT, că armele cu laser, testate în Statele Unite ale Americii în Golful Persic, nu reprezintă pînă ce o amenințare pentru Armata Rusiei, în special, pentru Forțele Armate Maritime.

„Armele-laser, amplasate pe platformele maritime, depind foarte mult de starea mediului: în condițiile ceții de pe mare, a clătinării, a precipitațiilor capacitățile acestora de a atinge țintele se reduc de cîteva ori. Acestea pot funcționa în condiții atmosferice absolut ideale. Putem vorbi despre distrugerea unor obiecte la o distanță de cel mult cîțiva kilometri. Este vorba de teste experimentale”, a spus Korotcenko.

El a menționat că armele-laser sînt critic dependente de volumul de energie, astfel încît este extrem de dificil să fie plasate pe navele de luptă reale, unde este necesară asigurarea cu energie a altor sisteme, pentru funcționarea acestora.

„Fie va cădea intensitatea, fie distanța de la care împușcă va fi mai mică. De aceea, pînă ce putem spune, că armele-laser în cauză nu prezintă vreo amenințare pentru posibilitățile Forțelor Armate Maritime ale țării noastre“, a concluzionat expertul.

Anterior, Forțele Armate Maritime ale SUA au testat arme-laser în Golful Persic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав