X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Comercianții de flori în vizorul FISC-ului (VIDEO)

18 iul. 2017,, 16:04   Societate
3804 0

FISC-ul s-a luat de capul comercianților de flori inițiînd o serie de verificări, notează NOI.md.

Scopul acestor acțiuni este de a majora nivelul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației în vigoare.


Astfel, pe parcursul primei jumătăți a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat 5322 controale operative. În rezultatul abaterilor constate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 13 milioane lei. Printre ilegalități se numără: neutilizarea mașinii de casă și control, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător și comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora.

În această săptămînă, angajații SFS vor verifica comercianți de flori de pe întreg teritoriul țării. Operațiunea a luat start astăzi, în capitală. Inspectorii fiscali au verificat legalitatea funcționării a comercianților de flori.

În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează flori, dar și alte produse, să se conformeze legislației în vigoare și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia.

Reiterăm, că persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă (pentru încălcări admise la disciplina de casă (art.254), Codul fiscal stabilește sancțiuni de la 5000 pînă la 7000 lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora (art.253 (1), Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5000 lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de pînă la 4500 lei).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?