Cutremure stiri: 502

O tînără, reținută din motiv că era îmbrăcată într-o fustă prea scurtă

19 iul. 2017,, 22:32   Externe
1775 0

O tînără din Arabia Saudită care a apărut într-o înregistrare pe internet în fustă mini a fost interogată marți de polițiștii din Riad.

Motivul este că aceasta purta o fustă prea scurtă într-un loc istoric din regatul ultraconservator, unde femeilor nu le este permis să umble decît acoperite complet, potrivit Hotnews.

Tînăra a recunoscut că a vizitat locul respectiv în compania unui bărbat gardian, dar susține că nu știe cine a pus clipul pe internet, potrivit unui purtător de cuvînt al poliției.

Femeia urmează să se prezinte în fața unui reprezentant al justiției care va decide dacă va fi reținută sau nu, conform Hotnews.

Femeile din Arabia Saudită sînt obligate să se afișeze în public purtînd o abaya neagră, o haină tradițională care le acoperă tot corpul, inclusiv capul. Reprezentantele sexului frumos nu au voie nici să conducă mașini, nu pot lucra fără acordul unui bărbat, nu pot studia și nici nu pot călători.


Autoritățile din Raid au cerut ca tînăra să fie interogată fiindcă a purtat o ținută indecentă în public.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав