Cutremure stiri: 500

Soarta parcului Gezi din Istanbul, decisa prin referendum

13 iun. 2013,, 13:26   Externe
2144 0
Foto : gazeta.ru
În Turcia ar putea fi organizat un referendum privind planurile de construcţie a unui centru comercial în parcul Gezi din Istanbul. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvînt al partidului de guvernare, care a subliniat însă că demonstraţiile trebuie să înceteze. Protestatarii sînt sceptici în privinţa acestei idei.

"Dacă premierul a spus aşa, atunci putem să ne aşteptăm la orice. Am sperat că va soluţiona problema. Au trecut mai bine de 10 zile, însă el nu şi-a schimbat poziţia. În fiecare zi aşteptăm o schimbare, iar acum ne-am pierdut orice speranţă", a spus un protestatar.

Anterior, premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a întînit cu 11 activişti, în mare parte artişti, profesori universitari şi arhitecţi. Niciun membru al mişcării Solidaritate Taksim, platforma celor 116 partide şi asociaţii care au organizat protestele, nu a fost invitat la reuniune. Ei au denunţat întrevederea, motivînd că acest grup nu reprezintă protestatarii şi au subliniat că discuţiile nu au niciun sens.

Turcia este cuprinsă de violenţe de aproape două săptămîni. Pînă acum, patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar 5.000 de persoane au fost rănite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав