X 
Cutremure stiri: 502

Oficial european: Rusia este interesată ca în stînga Nistrului să existe o regiune separată

14 iun. 2013,, 14:10   Politică
3701 6
Foto : bellona.ru
În timp ce Uniunea Europeană are interes ca Transnistria să se realipească Republicii Moldova, Federația Rusă tinde să fortifice regiunea din stînga Nistrului. Declarația a fost făcută de către eurodeputatul Werner Shulz după summitul UE - Rusia, desfăşurat zilele trecute la Ecaterinburg.

”Nu avem aceleași interese. UE vrea ca regiunea transnistreană, care aparține Moldovei, să se realipească Moldovei, luîndu-se desigur în considerare un anumit grad de autonomie, drepturile minoritarilor și așa mai departe. Interesul Rusiei este să existe acolo o regiune separată. Este o atitudine imperială care poate fi observată la Rusia”, a declarat Werner Shulz într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Totodată, oficialul european a specificat că soluționarea conflictului transnistrean depinde în mare măsură de autoritățile de la Kremlin. ”Cheia acestui conflict se află la Moscova, la Kremlin. Cînd Rusia va decide să-și retragă trupele care staționează acolo, căci nu este vorba de trupe de pace cu mandat ONU, conflictul își va găsi rezolvarea. Rusia nu are, de fapt, ce să caute acolo. Acolo este vorba de un stat suveran provenit din fosta Uniune Sovietică”, a adăugat Werner Shulz.

În plus, europarlamentarul a precizat că UE nu poate deocamdată să considere R. Moldova drept candidat la integrare atît timp cît există aceste tensiuni interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав