X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Primul președinte al Lituaniei consideră că Transnistria poate deveni independentă în orice moment

15 iun. 2013,, 19:01   Politică
6253 2
Foto: europalibera.org
Atîta timp cît situația de pemalurile Nistrului depinde totalmente de Kremlin, nu există nicio șansă de a rezolva conflictul transnistrean. Acest lucru a fost declarat de către fostul președinte al Lituaniei, acum europarlamentarul Vytautas Landsbergis într-un interviu pentru Radio "Europa Liberă".

Potrivitlui, "atîta timp cît Rusia va folosi Transnistria în calitate de instrument pentru a menține Republica Moldova în afara UE, conflictul va rămîne nerezolvat".

"Poate dacă forțele politice de la Chișinău vor fi unite, ele vor fi în măsură să solicite intrarea în UE după exemplul Ciprului. Dar există, de asemenea, posibilitatea proclamării independenței teritoriului transnistrean sub controlul Rusiei, în orice moment. Aceasta este o altă variantă, în cazul în care Kremlinul va dori să împartă Republica Moldova ", - consideră Landsbergis.

Cu privire la problema retragerii trupelor ruse din Transnistria, primul președinte al Lituaniei a declarat că R. Moldova, la fel ca orice stat suveran, "are toate motivele să nu-și dorească prezența trupelor străine pe teritoriul său fără acordul ei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?