Cutremure stiri: 502

Vladimir Putin acuzat de furt de un milionar american (VIDEO)

16 iun. 2013,, 15:38   Externe
7960 2
Foto: www.capitalbay.com
Robert Kraft, patronul echipei de fotbal american New England Patriots, îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin că i-a furat un inel. Bijuteria valorează 25.000 de dolari şi simbolizează faptul că echipa de fotbal american a cîştigat trofeul Super Bowl, scrie The New York Post.

Potrivit acestuia, autoritățile americane i-au interzis să facă publică întîmplarea: cînd Kraft și-a cerut inelul înapoi, Casa Albă s-a implicat și i-a interzis să afișeze furtul.

Robert Kraft, spune că furtul s-a produs în iunie 2005, cînd un grup de businessmani americani s-au întîlnit cu Putin în Rusia. Patronul echipei de fotbal american şi-a scos bijuteria incrustată cu diamante de pe mînă şi i-a arătat-o liderului de la Kremlin.

Putin a fost fascinat de ea şi a cerut să o probeze. Dar în loc să o dea înapoi, preşedintele rus a pus inelul în buzunar şi a plecat înconjurat de forţele de securitate. Robert Kraft a susţinut timp de ani de zile că i-a făcut cadou inelul ca simbol al admiraţiei sale faţă de poporul şi cultura rusă, dar, în cele din urmă, a recunoscut că a fost jefuit de unul dintre cei mai importanţi oameni de pe planetă.

Acum, proprietarul echipei de fotbal recunoaște că el a vrut să-și întoarcă înapoi bijuteria de 4.94 carate. Dar potrivit lui Kraft, el a primit un telefon de la Casa Albă, cînd era președinte George W. Bush și i s-a interzis să dezvăluie povestea. "În interesul relațiilor sovieto-americane ar fi foarte tare bine dacă ați spune că ați dăruit acest inel", - citează Kraft cuvintele administrației președintelui american.

Potrivit omului de afaceri, el a avut o legătură emoțională cu inelul, care, are gravat și numele său și nu ar fi vrut să-l vadă mai tîrziu pe eBay. Dar oficialii de la Casa Albă l-au impus să tacă.

Nu se știe dacă Kraft și-a recuperat inelul. New York Post scrie că inelul se află în biblioteca de la Kremlin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав