X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Putin nu va susține canibalii. VIDEO

17 iun. 2013,, 03:33   Externe
5759 0
Foto: hvylya.org
Președintele Rusiei și prim-ministru Marii Britanii a avut o întîlnire bilaterală la Londra, în ajunul summitului internațional, care începe în Irlanda de Nord. Liderii celor două țări au discutat, în special, divergențele în pozițiile față de situația din Siria.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că Moscova „nu violează regulile” internaţionale, livrînd arme regimului de la Damasc, dar că va acţiona în mod diferit dacă partenerii săi occidentali din G8 vor furniza armament rebelilor din Siria, transmite Russia Today.

„Nu violăm nicio regulă sau normă şi chemăm toţi partenerii noştri să acţioneze în acelaşi fel”, a declarat Vladimir Putin, la Londra, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul britanic David Cameron, în ajunul summitului „Grupului celor opt” (cele şapte state puternic industrializate plus Rusia) care se va desfăşura în provincia britanică Irlanda de Nord.

„Cred că toată lumea va fi de acord asupra faptului că nu merită sprijinite persoanele care nu doar că îşi omoară duşmanii ci le mănîncă şi organele în public şi în faţa camerelor de luat vederi”, a spus liderul de la Kremlin, referindu-se la imaginile difuzate în luna mai care arătau un rebel sirian care eviscera un soldat. „Vreţi să sprijiniţi aceşti oameni cu arme? Dar în acest caz, asta nu are practic nicio legătură cu valorile umanitare invocate de secole în Europa. În orice caz Rusia nu-şi poate imagina aşa ceva”, a spus el.

Declaraţiile preşedintelui rus urmează deciziei administraţiei americane de a trimite arme rebelilor din Siria pentru a înlătura regimul preşedintelui Bashar al-Assad, după ce Casa Albă a anunţat că are dovezi că guvernul sirian a folosit arme chimice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав