Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Timofti: Cineva dorește declanșarea unui conflict în Moldova

17 iun. 2013,, 12:36   Politică
3754 3
Foto : noi.md
Analizînd comportamentul separatiștilor și al oamenilor din alte structuri ale statului, observ că cineva dorește destabilizarea situației în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele țării, Nicolae Timofti, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde a fost abordată situația din regiunea transnistreană, relatează NOI.md.

Șeful statului a menționat că semnarea Legii privind frontiera de stat în Transnistria este o amenințare la securitatea statului și nu exclude că are drept scop declanșarea unul conflict în zonă.

“Legea privind frontiera regiunii transnistrene n-am să o recunosc niciodată. Cineva dorește declanșarea unui conflict și o spun cu regret. Asta o simt și eu. Cînd cineva observă că ajunge la o etapă avansată de realizare a programului de integrare europeană, apar situații provocatoare din partea transnistrenilor și susținătorilor ei”, a menționat șeful statului.

Nicolae Timofti s-a arătat uimit că și opoziția parlamentară a venit cu amenințări de proteste și nesupunere civilă.

“Eu îi chem pe toți la calm și haideți să ne gîndim cum să ajutăm țara să devină una prosperă. Noi vom realiza programul de integrare europeană. Eu le voi aduce aminte celor care caută destabilizare și cetățenilor: conducerii precedente, timp de 8 ani de zile, nu i-a încurcat nimeni prin acțiuni de nesupunere. Trebuie să fim răbdători și să nu convingem cetățeanul că opoziția va fi mai bună”, a spus Timofti.

Preşedintele autoproclamatei rmn Evgheni Şevciuk a semnat Legea cu privire la "frontiera de stat a republicii moldoveneşti nistrene". Ulterior, autoritățile au declarat că "acţiunile Tiraspolului destabilizează situaţia în regiune".

Timofti, Șevciuk, Legea cu privire la frontiera de stat, Consiliul Suprem de Securitate

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?