Cutremure stiri: 506

Tiraspolul va rămîne pe veci o unealtă Moscovei – declarație

17 iun. 2013,, 16:07   Politică
2873 2
Foto : noi.md
Tiraspolul va rămîne pe veci o unealtă Moscovei de influență asupra Chişinăului. Declarația aparține fostului membru al delegaţiei moldovene în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, și a fost făcută într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Ion Leahu susține că regimul din stînga Nistrului nu va dispărea nici chiar dacă la guvernare vin comuniștii și aceștia semnează absolut tot ce vrea Moscova. ”Moscova vrea ca noi să aderăm la Tratatul de Apărare Colectivă, la Uniunea Euroasiatică şi la Uniunea Vamală. Chiar dacă noi aderăm, devenim membri plenipotenţiari, spunem că sîntem devotaţi şi aşa mai departe, totuna regimul de la Tiraspol va rămîne, totuna va avea un anumit grad, foarte înalt, de independenţă faţă de Chişinău şi va rămîne pe veci unealta prin care va fi influenţat Chişinăul, pentru orice eventualitate”, a declarat acesta.

Mai mult, în această situație Leahu consideră că autoritățile de la Kremlin ar putea extinde regimul dat. ”Gata, Chişinăul, moldovenii nu mai au credibilitate în faţa Moscovei. Şi ea întotdeauna nu că, pur şi simplu, va avea nevoie de un instrument, de o unealtă de a influenţa, dar ea le va extinde: azi urmează Găgăuzia, mîine – încă altceva şi aşa mai departe. Deci va duce la aceea că Chişinăul va rămîne încercuit cu forţe ostile Republicii Moldova”, a precizat Ion Leahu.

Pe 20 iunie, deputații R. Moldova urmează să se întrunească în ședință pentru a pune în discuție problemele care au apărut îndeosebi în ultima perioadă, urmare a semnării de către liderul separatiștilor a legii privind frontiera de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав