Cutremure stiri: 506

Dughin: Rusia va folosi forţa în Transnistria

18 iun. 2013,, 11:47   Politică
20187 30
Foto: russia.ru
Forţele militare ruseşti din Transnistria trebuie scoase din regiune, dar ele rămîn pe teritoriul Republicii Moldova pentru că aceasta este garanţia ca forţele NATO să nu intre în acest spaţiu. Declaraţia a fost făcută de politologul rus Aleksandr Dughin. Totodată, oaspetele emisiunii Fabrika a subliniat că soluţia rezolvării conflictului se află la Moscova.

"Şi eu sunt pentru ca să scoatem forţele militare din Transnistria. Vrem să avem Moldova ca partener şi nu va mai fi nevoie de această armată. Vrem să avem o relaţie frăţească", a declarat Dughin.

Mai mult, invitatul emisiunii de la Publika TV a ţinut să explice care este, de fapt, scopul prezenţei armatei ruse în Transnistria.

"Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea graniţelor şi ca blocul NATO să nu fie la hotar. Acesta este obiectivul primordial. Pentru asta vom face orice scheme şi formule. Trupele ruseşti din Transnistria garantează că NATO nu va intra în acest spaţiu. Credeţi că nu avem ce face cu armata? Ştim şi fără analiştii voştri ce să facem cu ea, avem un teritoriu mare de apărat. Rusia va face apel la folosirea forţei în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova", a subliniat politologul rus.

Totodată, Aleksandr Dughin susţine că diferendul transnistrean poate fi rezolvat doar prin apropierea Moldovei de Rusia prin integrarea în Uniunea Euroasiatică.

"Moldova poate intra doar în NATO şi atît, dar nu şi în Uniunea Europeană, care se distruge. Cheile soluţionării diferendului transnistrean sunt la Moscova. Conflictul transnistrean are soluţie. Trebuie să ne integrăm în Uniunea Euroasiatică şi se rezolvă totul", a mai spus politologul rus.

Aleksandr Dughin este un politolog, sociolog şi filosof rus şi se spune că ar fi ideologul partidului "Rusia Unită", formaţiune care se află la guvernare în Federaţia Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав