X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1422
Preşedintele stiri: 4130

Istoricii fac bilanțul anului: Disciplina ”Istoria” este neglijată (VIDEO)

18 iun. 2013,, 12:46   Societate
3068 0
Foto : noi.md
Istoricii din Republica Moldova își consemnează astăzi ziua profesională. Adunați cu toții la Muzeul de Istorie, aceștia au vorbit despre problemele cu care se confruntă zi de zi, referindu-se și la realizările obținute pe parcursul anului. 150 de istorici de la Institutul de Istorie, Institutul Cultural Român, universități și licee, printre care Valeriu Matei, Igor Șarov, Gheorghe Cojocaru, au bătut un semnal de alarmă, subliniind că istoria trebuie să revină în capul mesei, iar autoritățile să le acorde mai multă atenție istoricilor.

Istoricul Pavel Parasca susține că în prezent ”se fac cercetări pentru cercetări, însă, deși ele ar trebui să fie citite, promovate, să educe societatea, acest lucru nu se întîmplă”.

“Niciodată disciplina istorică nu a fost în atare delăsare ca în ziua de azi”, a conchis acesta.

Și istoricii mai tineri au vorbit despre anumite probleme. Tînăra cercetătoare de la Institutul de Istorie a AȘM, Mariana Bagrin, afirmă că ”nu este ușor să lupți pentru adevărul istoric într-o țară ca Republica Moldova. Dar sperăm că vom reuși. Speranța moare ultima”.

Sărbătoarea profesională "Ziua istoricului" este consemnată anual la 18 iunie. În Moldova, aceasta se sărbătorește al treilea an.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав