X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4136

O elevă americană de opt ani a cucerit Kilimanjaro

3 aug. 2017,, 05:00   Externe
2957 0

O elevă de opt ani din SUA a escaladat împreună cu familia sa vîrful Kilimanjaro, relatează Inside Edition.

Roxy Getter este cea mai tînără fetiţă care a reuşit să cucerească cel mai înalt munte din Africa. Deocamdată nu se ştie dacă realizarea ei va fi înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness.

Roxy, împreună cu fratele său de 10 ani, Ben, precum şi cu părinţii, Bobby şi Sarah Getter, au ajuns în iulie într-o săptămînă pînă la vîrful situat la altitudinea de 5895 m deasupra nivelului mării.

Familia americană s-a decis să facă acest pas în timpul vacanţei petrecute în Tanzania. Potrivit lui Bobby, iniţial ei pur şi simplu planificau să meargă la safari, dar pe urmă prietenul lor le-a propus să încerce să urce pe Kilimanjaro.

„Nu pot să cred că ea (Roxy) a făcut acest lucru”, a declarat tatăl fetiţei. „Ea nu se oprea. Nu se lamenta. Sînt foarte uimit, dar şi bucuros de succesul ei”, spune bărbatul.


Bobby a menţionat că şi fiul a făcut faţă lucrurilor excelent. Sarah a adăugat că, atunci cînd au ajuns la vîrful muntelui, temperatura acolo era de aproximativ 13 grade sub zero, scrie revista Travel + Leisure.

Cel mai tînăr băiat alpinist care a cucerit Kilimanjaro se consideră americanul Keats Boyd. El a escaladat muntele african în anul 2008, la vîrsta de şapte ani.

La finele lunii mai a devenit cunoscut faptul că un alpinist spaniol a reuşit să urce pe Everest de două ori într-o săptămînă, într-un termen record de scurt şi fără rezervoare de oxigen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав