X 
Cutremure stiri: 502

Guvernul Japoniei a aprobat utilizarea mijloacelor din fondul 2KR la achiziţionarea tractoarelor şi a combinelor pentru recoltarea cerealelor

19 iun. 2013,, 12:05   Societate
4450 0
Foto : obzormd.com
La solicitarea fermierilor, în cadrul implementării Proiectului de Asistenţă Tehnică pentru Fermierii Neprivilegiaţi (2KR), Guvernul Japoniei a aprobat utilizarea mijloacelor financiare acumulate în Fondul Partener 2KR la achiziţionarea tractoarelor şi a combinelor pentru recoltarea grânelor. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, relatează ”Infotag”.

Scopul principal al utilizării mijloacelor Fondului Partener 2KR îl constituie dezvoltarea sectorului agroindustrial al Republicii Moldova şi creşterea eficienţei Proiectului de Asistenţă Tehnică pentru Fermierii Neprivilegiaţi, prin diversificarea echipamentului vîndut, cu achitarea costului în rate, conform condiţiilor de implementare stabilite.

Fondul Partener a fost acumulat prin oferirea de către Guvernul Japoniei a asistenţei financiare pentru proiectul de asistenţă de grant pentru securitatea alimentară pentru fermierii neprivilegiaţi (Proiectul 2KR).

Proiectul este realizat în Republica Moldova cu suportul Guvernului Japoniei din anul 2000. De atunci, în Moldova au fost livrate peste 6,5 mii de unități de tehnică agricolă, inclusiv peste 3,8 mii de tractoare, 424 de combine, 595 de pulverizatoare, 471 de sisteme de irigare şi 1,2 mii de alte unităţi. Peste 2,8 mii de producători agricoli au devenit beneficiari ai 2KR. Tehnica este implicată în prelucrarea a peste 400 de mii de ha de terenuri agricole. Pentru exploatarea şi întreţinerea acesteia au fost create 18 mii de noi locuri de muncă.

În total, în perioada implementării proiectului 2KR în Moldova, Guvernul Japoniei a alocat în bugetul programului 9 granturi în sumă totală de $ 22,7 mil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав