X 
Cutremure stiri: 506

De ce la unii consumatori din Chișinău a curs apă ruginie. ACC face precizări

4 aug. 2017,, 16:10   Societate
1949 1

S.A. „Apă-Canal Chişinău”(ACC) informează despre cauzele schimbării culorii apei la robinet la unii consumatori din bd. Traian din capitală, informează NOI.md.

Potrivit sursei, Serviciul Dispeceratului central al întreprinderii nu a înregistrat vreun apel privind calitatea apei sau schimbarea culorii apei la robinet. Pe adresa indicată nu au fost înregistrate avarieri la reţele, nici nu au fost efectuate lucrări planificate la apeduct, ce ar putea cauza desprinderea microparticulelor de calcar şi fier de pe ţevi, care duc la colorarea apei de la robinet.

În astfel de situaţii, deşi schimbarea culorii apei nu prezintă un pericol pentru sănătate, este de preferat să nu se consume apa decît atunci cînd revine la aspectul normal ori, în caz de strictă necesitate, să fie fiartă.

Totodată, ACC reamintește că este important ca consumatorii să cunoască faptul că modificarea parametrilor de calitate ai apei potabile poate fi cauzată de mai mulţi factori:

uzura reţelelor interioare sau exterioare; intervenţiile nesancţionate a asociaţiilor proprietarilor locuinţelor privatizate (APLP), întreprinderilor municipale pentru gestionarea fondului locativ (ÎMGFL) sau a unor persoane iresponsabile, care încalcă prevederile legislaţiei în vigoare şi normele tehnice de exploatare a sistemelor centralizate de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, al căror rezultat conduce la disfuncţionalitatea acestuia prin poluarea directă sau indirectă a apei potabile, modificînd circuitul apei în reţele, distrugînd instalaţiile de reglare şi măsurare a apei etc. În aceste cazuri este posibilă schimbarea culorii apei.


În contextul dat, reiterăm importanţa informării de către consumatori despre neregulile observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă şi de canalizare, cu indicarea informaţiei şi datelor concrete de contact (adresa locuinţei, nr. apartamentului, numele, prenumele, nr. de telefon), pentru a fi întreprinse măsurile necesare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав