X 
Cutremure stiri: 504

Natalia Vrabie a demisionat de la preşedinţia BC MOLDOVA AGROINDBANK S.A.

20 iun. 2013,, 15:02   Economie
4312 1
Foto : 24р.md
Natalia Vrabie se retrage din funcţia de preşedintă a BC Moldova Agroindbak S. A. (MAIB), bancă pe care a condus-o din anul 1996.

Solicitat de agenţia "Infotag", preşedintele Consiliului de administraţie al MAIB, Victor Miculeţ, a spus că miercuri, 19 iunie, preşedinta în exerciţiu a depus cererea de eliberare din funcţia de conducător al băncii, din 26 iunie.

"Consiliul a luat notă de cererea doamnei Vrabie, care va fi adusă la cunoştinţa adunării generale a acţionarilor, convocate la 28 iunie", a declarat interlocutorul agenţiei. Victor Miculeţ a precizat că, în conformitate cu statutul băncii, atribuţiile de preşedinte trec în mod automat la prim-vicepreşedintele băncii, care din anul 2012 este Serghei Cebotari.

Preşedintele Consiliului a amintit că acţionarii "noi" şi cei "vechi" ai MAIB au difuzat miercuri o declaraţie în care şi-au exprimat acordul pentru propunerea candidaturii lui Serghei Cebotari la funcţia de preşedinte al băncii. Chestiunea privind aprobarea candidatului a fost inclusă în ordinea de zi a adunării acţionarilor din 28 iunie.

Serghei Cebotari este responsabil la ВC Moldova Agroindbank S. A. de corporative banking, activitatea investiţională şi retail, care cuprind întreaga "aripă de afaceri" a acestei cele mai mari instituţii financiare din Moldova, cu o cotă de 20-24% din piaţa bancară. Cebotari lucrează la MAIB timp de peste 19 ani, fiind prin cumul şi preşedinte al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei. În prezent absolveşte МВА pentru top-manageri. Serghei Cebotari are 49 de ani, este căsătorit, are două fiice mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав