Cutremure stiri: 506

O parte din partidul de guvernămînt din Moldova a susținut guvernul Turciei

20 iun. 2013,, 16:18   Politică
3293 0
Foto : vulcanesti.ru
Mișcarea obștească "Noua Găgăuzie" condusă de primarul de Comrat Nicolae Dudoglo, care a fuzionat în toamna anului 2012 cu Partidul Democrat din Moldova, la 19 iunie a emis o declarație în care și-a exprimat "profunda îngrijorare" cu privire la situația social-politică din Turcia. În declarația mișcării, textul căreia a fost preluat de agenția de presă REGNUM, se exprimă sprijinul pentru conducerea guvernului turc și speranța pentru o rezolvare cît mai rapidă a conflictului pe cale pașnică și civilizată.

Documentul constată că Turcia a oferit întotdeauna sprijin Găgăuziei și poporului găgăuz în lupta pentru drepturile lor și "acest ajutor a servit drept impuls pentru formarea UTA Găgăuzia". "Cu alegerea în postul de prim-ministru al Turciei a domnului Recep Tayyip Erdogan, relațiile turco-găgăuze au dobîndit o dimensiune nouă, mai dinamică, care inspiră optimism privind consolidarea în continuare a acestora" - notează autorii declarației. "Noua Găgăuzie" consideră că "toate problemele democrației, drepturile și libertățile cetățenilor din Turcia pot fi puse în aplicare în cîmpul legal, fără a depăși legile țării".

Potrivit REGNUM, ceva mai devreme, în aceeași zi, Comitetul Executiv al Găgăuziei a ieșit cu o declarație în sprijinul guvernului turc. Amintim, că demonstrațiile anti-guvernamentale din Turcia au loc timp de trei săptămîni, începînd cu mitingul în apărarea Gezi Park din Istanbul și au degenerat în proteste masive în întreaga țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав