X 
Cutremure stiri: 502

Volvo a creat un concept ingenios de parcare automată a maşinii

20 iun. 2013,, 18:25   Ştiri Auto
1764 0
Foto: noi.md
Maşina concept, ce va face o demonstraţie săptămâna viitoare, caută şi parchează automat într-un loc vacant, fără ca şoferul să fie la bord. Vehiculul inteligent, fără şofer, interacţionează în siguranţă cu alte vehicule şi pietoni.
„Tehnologia concept de Parcare Autonomă eliberează şoferul de sarcina consumatoare de timp de a găsi şi a parca într-un loc liber. Şoferul doar coboară din vehicul la intrarea în spaţiul de parcare şi preia maşina din acelaşi loc mai târziu”, a explicat Thomas Broberg, Senior Safety Advisor Volvo Car Group.

Tehnologia „Vehicule 2 Infrastructure”, adică transmiţătorii din infrastructura rutieră, informează şoferul când serviciul este disponibil. Acesta foloseşte o aplicaţie de smartphone pentru activarea sistemul „Autonomous Parking” şi apoi se îndepărtează de maşină.

Vehiculul foloseşte senzori pentru a localiza şi a ajunge la spaţiul liber de parcare. Procedura este inversată când şoferul se întoarce la zona de parcare.

Combinând condusul autonom cu detecţia şi auto-frânarea pentru alte obiecte este posibil ca maşina să poate interacţiona în siguranţă cu alte maşini şi pietoni în parcare. Viteza şi frânele sunt adaptate pentru o integrare lină în spaţiul de parcare.

„Parcarea autonomă şi mersul în convoi sunt încă în faza de dezvoltare. Cu toate acestea, vom face primul pas în această zonă prin introducerea primei funcţii cu direcţie autonomă pe noua generaţie Volvo XC90, ce va fi dezvăluit la finalul anului 2014”, a mai spus Thomas Broberg.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав