Cutremure stiri: 502

Salvatorii avertizează: Scăldatul în locurile nepermise este extrem de periculos

21 iun. 2013,, 09:00   Societate
3716 0
Foto : campus.ru
Serviciul Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci cînd merg la scăldat, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Asta după ce ieri doi bărbați de 61, și, respectiv, 48 de ani și-au pierdut viața în apele din iazuri.

SSE amintește că ”scăldatul este indicat doar în spaţiile special amenajate. În caz contrar, pot fi curenţi de apă, gropi, nămol şi pietre. Nu este recomandat scăldatul pe timp de noapte, în condiţii de vînt şi în stare de ebrietate. Nu este indicat să fie folosite pentru scăldat saltele cu aer, anvelope din cauciuc, scînduri şi alte mijloace improvizate. Pentru a fi evitat pericolul, nu trebuie ignorate indicatoarele plutitoare de interzicere”.

Mai mult, specialiștii atrag atenția și asupra necesității de a supraveghea micuții în timpul scăldatului. Săptămîna aceasta, o fetiță, rămasă fără supravegherea mamei, s-a înecat într-un bazin. Potrivit Serviciului Situații Excepționale, ”copiii trebuie monitorizaţi atent şi însoţiţi cînd merg la bazinele acvatice. Cei mici cer grijă maximă, întrucît sînt vulnerabili în faţa situaţiilor excepţionale”.

Amintim că de la începutul sezonului estival au fost înregistrate 18 cazuri de înec, 4 dintre care cu minori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав