Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

Agenţia Turismului vrea să-i oblige pe turiști să achite un nou impozit

21 iun. 2013,, 14:45   Societate
2964 0
Foto : forkids.ru
Agenţia Turismului speră să restabilească Fondul pentru susţinerea şi dezvoltarea turismului, unde pe lîngă transferurile companiilor de turism, vor fi transferate şi sursele provenite din aplicarea unui nou impozit special pentru persoanele care pleacă peste hotare.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la surse din cadrul Agenţiei, mărimea acestui impozit poate varia de la un euro la doi euro pentru o persoană.

Potrivit datelor Agenţiei, în anul 2012, Moldova a fost vizitată de 13 mii de turişti, în timp ce 147 mii de cetăţeni ai R.Moldova au plecat la odihnă peste hotare.

În opinia directorului Agenţiei, Nicolae Platon, "este necesar de a dezvolta turismul, astfel încît să existe mai multe persoane care vin în Moldova şi mai puţine care părăsesc ţara".

Cota turismului în PIB-ul ţării este mai mic de 2% (1,6 mlrd. lei.), deşi în ţările dezvoltate acest indicator depăşeşte 5-8%, iar în alte state chiar 50%.

Experţii consideră introducerea acestui nou impozit drept o dublă impozitare. Ei consideră că nu este necesar să plăteşti un impozit pentru ca să ieşi din ţară.

O iniţiativă similară a fost propusă recent şi în Ucraina. Şefa Agenţiei pe probleme de turism din ţara vecină, Elena Şapovalova, a propus ca impozitul respectiv să constituie 1% din salariul minim pentru toţi cetăţenii ţării, care pleacă la odihnă peste hotare. Banii obţinuţi urmează să fie utilizaţi pentru dezvoltarea turismului.

Agenţiile de turism din R.Moldova în primele trei luni ale anului 2013 au deservit 36,5 mii de turişti, dintre care 19,4 mii – cetăţeni moldoveni, iar 17,2 mii – străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав