Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Carpov explică necesitatea amplasării punctelor de control migraționale

21 iun. 2013,, 15:41   Societate
3800 4
Фото: newsmoldova.com
Ghișeele care se propun a fi amplasate pe linia administrativă care separă regiunea transnistreană de partea constituțională controlată de Chișinău vizează cetățenii străini care vizitează R. Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de către vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov, care reiterează că această acțiune este parte a agendei R. Moldova de securizare a frontierei și a planului de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu UE.

”Orice stat examinează cetățenii străini care intră și ies de pe teritoriu. În Republica Moldova, pentru că temporar nu controlăm o porțiune de frontieră, există posibilitatea ca cetățenii străini să intre și să părăsească țara fără ca autoritățile în mod legal să cunoască despre prezența lor pe teritoriului statului”, a explicat Eugen Carpov.

Totodată, vicepremierul a ținut să explice că nu este vorba despre o graniță administrativă și nu vor exista puncte vamale. ”Vor fi doar niște puncte de control migraționale. Vor fi persoane civile care vor avea legătura prin internet cu baza de date centrală și vor oferi posibilitate cetățenilor străini care intră în țară prin regiunea transnistreană să se înregistreze. Datele vor fi introduse automat, prin scanare, în baza de date. După care străinii nu vor mai trebui să se ducă la alte instituții ca să se înregistreze”, a precizat Eugen Carpov.

Amintim că una dintre propunerile de îmbunătățire ale comuniștilor propuse astăzi în Parlament vizează în special renunțarea la inițiativa de a amplasa puncte de control migraționale în apropiere de separatiști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав