X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

La Călăraşi, Briceni şi Sîngerei vor fi construite trei blocuri locative pentru păturile socialmente vulnerabile ale populației

25 iun. 2013,, 16:08   Societate
3324 0
Foto: tv7.md
În august şi septembrie, va demara construcţia a trei blocuri locative pentru păturile socialmente vulnerabile ale populației în Călăraşi, Briceni şi Sîngerei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a declarat marţi, în cadrul şedinţei la care s-a discutat despre implementarea proiectului, că în luna august vor demara lucrările de construcţie a unui bloc locativ nefinalizat din raionul Călăraşi, ulterior, în luna septembrie vor începe lucrările de construcţie a altor 2 blocuri locative din raioanele Briceni şi Sîngerei.

Ministrul i-a îndemnat pe toţi cei implicaţi în acest proiect să îşi mobilizeze forţele astfel, încît să reuşească pînă la finele acestui an să înregistreze rezultate concrete.

Totodată, Marcel Răducan a mai specificat că apartamentele vor fi finalizate "la cheie", ceea ce semnifică că beneficiarii vor dispune de bucătărie şi baie mobilată, dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardosea finită cu gresie, teracotă şi laminat, precum şi pereţi tencuiţi, inclusiv conectarea la reţelele de apă şi canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu şi internet.

La rîndul său, managerul Unităţii de Implementare a Proiectului II, Iunona Lungul, a menţionat că "în cele 3 cazuri este vorba de blocuri locative cu 5 nivele, cu circa 40 de apartamente în fiecare bloc, iar beneficiarii acestor locuinţe vor fi selectaţi de o comisie specială ce va verifica legalitatea actelor depuse şi corespunderea conform criteriilor stabilite". De asemenea, ea a mai precizat că blocurile locative din raioanele Călăraşi şi Briceni urmează a fi date în exploatare în octombrie 2014, iar cel de la Sîngerei – în iunie 2015.

Amintim, costul total al proiectului constituie 20,4 mil. euro, din care BCE participă cu 65% (13,4 mil. euro). Împrumutul BCE este acordat pe o perioadă de pînă la 20 de ani, inclusiv 5 ani perioada de graţie. Republica Moldova contribuie la realizarea proiectului prin intermediul autorităţilor publice locale pe teritoriul cărora se construiesc spaţiile locative, iar aportul acestora constituie 35% din costul proiectului şi este constituit din aport nefinanciar şi aport financiar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?