X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Provocările continuă: Transnistria tinde să majoreze contingentul militar din orașul Bender

28 iun. 2013,, 11:12   Societate
3056 0
Foto: ria.ru
Administrația de la Tiraspol își propune să majoreze contingentul militar din orașul Bender. Potrivit unei declarații a delegaţiei moldovenești în Comisia Unificată de Control, inițiativa separatiștilor reprezintă o nouă provocare la adresa R. Moldova, relatează NOI.md.

Delegaţia moldovenească în CUC susține că autoproclamatele autorități transnistrene au introdus mai mulţi militari în zona oraşului Bender, în pofida insistenţei părţii moldoveneşti de a nu permite aflarea lor acolo.

”Sîntem nevoiți să recunoaștem că partea transnistreană în CUC, fără a mai aștepta un răspuns din partea delegației ruse, folosind diverse trucuri, a introdus în mod unilateral o unitate suplimentară a forțelor militare în raionul Bender. Aceste acțiuni provocatoare încalcă flagrant Hotărîrea CUC nr.4 din 30 iulie 1992 și a Protocolului nr.3 din 29 iulie 1992. Deciziile anterioare ale CUC stabilesc cu exactitate că ”circulația și evacuarea forțelor pacificatoare se efectuează după coordonarea cu CUC”, iar ”locul de dislocare a contingentelor militare și grupelor de observatori militari este stabilit de CUC, ținînd cont de necesitatea asigurării regimului de încetare a focului în Zona de Securitate””, se scrie în declarație.

Delegaţia moldovenească în CUC solicită intervenţia Rusiei, Ucrainei şi OSCE, pentru a nu admite înrăutăţirea situaţiei în Zona de Securitate și le solicită să insiste asupra scoaterii militarilor suplimentari din Bender.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?