Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Contribuabilii care nu au primit avizele de plată la impozite pe bunurile imobiliare se pot adresa Direcţiei administrare fiscală a IFS

29 iun. 2013,, 08:38   Economie
5584 0
Foto: oktomatos.pt
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) recomandă persoanelor fizice, deţinătoare de bunuri imobiliare amplasate în municipiul Chişinău, care nu au primit avizele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar, inclusiv referitor la conţinutul informaţiilor din avizele de plată primate, să se adreseze Direcţiei administrare fiscală a IFS pe municipiul Chişinău din sectorul unde sînt amplasate bunurile imobiliare.

Solicitarea a fost făcută în legătură cu numărul mare de adresări din partea contribuabililor - persoane fizice, care nu au primit avizele de plată respective. IFPS amintește că, în temeiul prevederilor art. 282 alin. (2) al Codului fiscal şi art. 4 alin. (7) lit. c) din Legea nr. 1056-XIV din 16 iunie 2000 „Pentru punerea în aplicare a titlului VI din Codul fiscal”, contribuabilii care achită suma integrală a impozitului pe bunurile imobiliare (pentru bunurile a căror impozitare se realizează reieşind din valoarea estimată de către organul cadastral) şi impozitului funciar pentru anul fiscal în curs pînă la 30 iunie a anului fiscal respectiv beneficiază de dreptul la o reducere cu 15% a sumei impozitului ce urmează a fi achitat.

Totodată, IFPS menţionează că, începînd cu 01 ianuarie 2012, reieşind din modificările şi completările operate în Codul fiscal, din atribuţiile IFS pe mun. Chişinău au fost excluse obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului funciar şi impozitului pe bunurile imobiliare aferente persoanelor fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi gospodăriilor ţărăneşti (de fermier). Aceste obligaţii revin Serviciului de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul Primăriei mun. Chişinău, care pînă în prezent nu este funcţional.

De aceea, contribuabilii care nu au primit avizele de plată la impozite pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar pînă pe 15 iunie, precum şi contribuabilii care au neclarităţi referitoare la informaţia care se conţine în acestea urmează să se adreseze Direcţiei administrare fiscală a IFS pe mun. Chişinău din sectorul unde sînt amplasate bunurile imobiliare, pentru a soluţiona chestiunile ce vizează aspectele în cauză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав