Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Dodon a cerut de la SIS explicarea interdicției de intrare în Moldova a redactorului-șef al "AiF"

1 sep. 2017,, 12:21   Politică
5972 16

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comentînd interdicția de intrare în țară pentru redactorul ziarului „Argumentî i Faktî”, Igor Cerniak, a declarat, vineri, pentru Agenția RIA Novosti că a cerut de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al țării să prezinte informații în detalii, referitor la motivele adoptării acestei decizii.

De asemenea, Dlui a condamnat categoric blocarea activității jurnaliștilor ruși.

Informația referitor la faptul că Serviciul de Grăniceri al Republicii Moldova nu i-a permis redactorului-șef al „Argumentî i Faktî” să intre în țară a fost postată pe site-ul ziarului. Potrivit datelor ziarului, împreună cu Cerniak, altor două persoane, oameni de afaceri, le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Republicii Moldova", dintre care unul, fiind cetățean al Rusiei, deține vinării în Moldova". Responsabili de la Poliția de Frontieră a Moldovei au informat că cetățenilor în cauză le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul republicii, deoarece ei nu au indicat scopul vizitei.

"Condamn categoric blocarea activității presei ruse și a jurnaliștilor. Totodată, majoritatea pro-europeană nu dorește categoric să observe activitățile antistatale ale unor surse mass-media occidentale, românești care subminează în mod deschis statalitatea Moldovei", a declarat I. Dodon pentru RIA Novosti.


El și-a exprimat încrederea că "aplicarea standardelor duble va înceta deja anul viitor, ca urmare a alegerilor parlamentare, cînd se va forma majoritatea și Guvernului pro-moldovenesc", care "va apăra interesele naționale și nu va privi înapoi, căutînd să urmeze părerile curatorilor din afară".

"Am cerut de la Serviciului de Informații și Securitate să-mi prezinte informații detaliate, referitor la faptul care a fost motivul declanșării acestor acțiuni", a spus Dodon.

Anterior, autoritățile Moldovei le-au interzis în mod repetat intrarea în țară jurnaliștilor ruși. În special, Chișinăul i-a refuzat intrarea în țară unui grup mare de jurnaliști ruși, inclusiv corespondentului RIA Novosti, Timur Hursandov, reprezentanților canalelor NTV, REN TV, Life News și altor surse mass-media. La sfîrșitul lunii iulie a acestui an, nu i-a fost permisă intrarea în Moldova unui grup de artiști ruși care urmau să participe la evenimentele dedicate celei de-a 25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii din Transnistria

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?