Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

210 kilometri de autostradă din Moldova vor fi reabilitați din banii BERD

29 iun. 2013,, 14:27   Societate
4304 5
Foto: elldor.info
210 kilometri de autostradă vor fi reabilitați grație unui acord semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acordul de finanțare prevede oferirea a 150 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor principale din Moldova. Acordul a fost semnat de prim-ministrul R.Moldova, Iurie Leancă, și directorul pentru transport al BERD, Sue Barett, în satul Măgdăcești, pe șantierul de reconstrucție a porțiunii Chișinău-Soroca de pe traseul M2, relatează NOI.md.

Potrivit prim-ministrului, evenimentul se înscrie în prioritățile Guvernului pentru primele 100 de zile, prin crearea unor noi locuri de muncă. “Pe acest șantier de 20 de kilometri lucrează aproximativ 100 de oameni, dintre care 92 sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Pînă la finele lunii august acest segment de 20 de kilometri va fi finalizat”, a subliniat prim-ministrul.

Leancă a declarat că desfășurarea proiectelor va fi monitorizată strict în ce privește transparența financiară și respectarea calității.

La rîndul său, Sue Barett a declarat că acordul semnat astăzi este cel de-al 100-lea proiect al BERD în Republica Moldova. Împrumutul va fi oferit în trei tranșe, în funcție de progresele obținute. “Vrem să susținem creșterea și dezvoltarea Republicii Moldova, iar acest eveniment se încadrează perfect în acest scop”, a menționat Sue Barett.

Pînă în prezent, BERD a semnat 100 de proiecte investiționale în Republica Moldova, în sumă totală de 897 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав