Cutremure stiri: 500

Transnistria riscă să treacă sub influența totală a Moscovei – declarație

29 iun. 2013,, 09:19   Politică
12391 13
Foto: news.point.md
Tensiunile în stînga Nistrului riscă să se fortifice urmare a hotărîrii Parlamentului de ieri, 28 iunie, privind aprobarea în lectură finală a Acordului dintre Guvernul R. Moldova și cel al României privind cooperarea în domeniul militar. Declarația aparține analistului politic, Anatol Plugaru și a fost făcută astăzi pentru NOI.md.

Anatol Plugaru califică aprobarea acestui Acord drept o provocare pentru Federația Rusă. ”Transnistria riscă să treacă sub influența totală a Moscovei. Sub aspect geopolitic înseamnă dezlănțuirea unor procese greu controlabile. Asta nu este altceva decît o repetare a celor evenimente din ianuarie 1918, cînd generalul Broșteanu la cererea Sfatului Țării de atunci a intrat cu trupele Armatei Române să facă ordine aici și așa și au rămas. Exact același lucru se întîmplă și astăzi. Foarte nemulțumită va fi Moscova, care nu este încîntată de relația noastră cu România și UE. Riscăm ca rmn să fie recunoscută de către ruși”, a precizat analistul politic.

PCRM a criticat dur Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, părăsind sala de ședință a Parlamentului. Documentul a fost semnat pe 20 aprilie 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав