Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

O delegaţie din Germania va veni săptămîna viitoare în Moldova

8 sep. 2017,, 18:32   Societate
2906 0

O delegaţie a Germaniei se va afla la Chişinău, în perioada 11-13 septembrie, pentru a selecta candidaţii din Moldova la bursa Bundestagului pentru anul 2018.

Surse din cadrul Ambasadei Germaniei în RM au relatat că Bursa parlamentară internaţională a Bundestagului le oferă tinerilor din Moldova posibilitatea de a absolvi un stagiu de practică în biroul unui membru al Bundestagului german şi de a participa la un program academic complementar organizat de Universitatea Liberă din Berlin, Universitatea Humboldt şi Universitatea Tehnică.

La bursă pot candida tineri studenţi sau cu studii superioare, care cunosc bine limba germană şi sînt interesaţi de politică. Toate cheltuielile sînt acoperite de organul legislativ german.

Din componenţa delegaţiei fac parte deputatul Helmut Heiderich, decanul Facultăţii de Ştiinţe Naturale a Universităţii Humboldt, Elmar Kulke, şi reprezentantul administraţiei Bundestagului, Ines Mockenhaupt-Gordon.

În cadrul vizitei delegaţia se va întîlni cu vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, iar la 12 septembrie, în cadrul Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova va avea loc o întîlnire a membrilor delegaţiei germane cu studenţii, masteranzii şi corpul profesoral interesaţi de această oportunitate.

Începînd cu anul 2008, deţinători ai bursei au devenit 28 de tineri din republică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?