Cutremure stiri: 500

Chişinăul cere retragerea unităţii militare transnistrene din Bender

2 iul. 2013,, 11:07   Societate
3487 0
Foto: trm.md
Delegaţia Chişinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) cere retragerea unităţii militare transnistrene dislocate în oraşul Bender şi revenirea la situaţia de pînă la 22 mai 2013 – ziua cînd această unitate a fost introdusă în zona de securitate. Pe 27 iunie 2013, reprezentanţii CUC au continuat discuţiile iniţiate în cadrul şedinţei din 30 mai 2013 pe marginea introducerii unilaterale de către partea transnistreană, fără coordonarea prealabilă cu Comandamentul Militar Unificat şi CUC, a unui contingent militar suplimentar în oraşul Bender, raion cu regim sporit de securitate, comunică trm.md.

În cadrul ședinței, reprezentanții Chișinăului au făcut referire la prevederile deciziilor anterioare ale CUC care stipulează că locurile de dislocare ale formaţiunilor militare de pacificatori şi toate deplasările acestora în zona de securitate se aprobă de către CUC. Pe parcursul discuţiilor, delegaţiile prezente la şedinţă au confirmat drept încălcare dislocarea unităţii militare transnistrene în Bender.

“Constatăm cu regret că Tiraspolul continuă practica acţiunilor unilaterale, ignorînd reglementările normative ale operaţiunii de pacificare. Aceste fapte au generat practic blocarea activităţii CUC, ce durează mai bine de cinci săptămîni şi afectează negativ funcţionarea mecanismului de pacificare, fiind imposibilă examinarea situaţiei curente şi evoluţiilor din zona de securitate”, se spune într-o declarație a delegației chișinăuiene în CUC.

Delegaţia Republicii Moldova în CUC “îşi exprimă îngrijorarea şi faţă de ultimele evoluţii în zona de securitate, generate de provocările Tiraspolului prin intimidarea continuă a reprezentanţilor structurilor moldoveneşti de menţinere a ordinii publice, în special a poliţiei în orașul Bender”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав