Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Banca Naţională a confirmat mandatul lui Serghei Cebotari în postul de preşedinte al BC Moldova Agroindbank S.A.

2 iul. 2013,, 13:10   Economie
3525 0
Foto: infotag.md
Banca Naţională a Moldovei (BNM) a confirmat mandatul lui Serghei Cebotari în postul de preşedinte al BC Moldova Agroindbank S.A. (MAIB).

Potrivit informaţiei agenţiei "Infotag", luni, 1 iulie, Moldova Agroindbank a primit un document în care regulatorul pieţei a acceptat decizia adunării extraordinare a acţionarilor MAIB din 28 iunie, la care Cebotari, în vîrstă de 49 de ani, a fost ales unanim preşedinte de către 86,2% dintre acţionarii prezenţi la adunare.

Solicitaţi de agenţia "Infotag", specialişti bancari au explicat că în cazul cu Serghei Cebotari regulatorul pieţei nu putea avea obiecţii sau întrebări, pentru că BNM i-a acordat autorizaţia atunci cînd Cebotari a ocupat postul de prim-vicepreşedinte al Moldova Agroindbank-ului, în anul 2012.

"Statutul de prim-vicepreşedinte al băncii semnifică faptul că Cebotari conducea deja MAIB cînd conducătorul acesteia era în deplasare sau în concediu", a menţionat şeful unei bănci.

Acesta a relevat faptul c BNM nu are obiecţii referitor la activitatea curentă a Agroindbank-ului, pentru că banca s-a deosebit mereu prin executarea întocmai a tuturor regulamentelor şi cerinţelor privind lichiditatea, suficienţa capitalului, fondul de risc.

Specialiştii spun că în cazul cu confirmarea mandatului lui Serghei Cebotari în postul de preşedinte al BC Moldova Agroindbank S.A. totul s-a redus la respectarea unei liste anumite de proceduri obligatorii, de exemplu, de operare a modificărilor la statutul băncii, înregistrare a acestora la Camera Înregistrării de Stat a Republicii Moldova.

După ce a fost ales preşedinte al băncii de către acţionari, Serghei Cebotari le-a promis că "va continua împreună cu ei să dezvolte dinamic Agroindbank, realizînd strategia care prevede menţinerea de către MAIB a poziţiilor de lider pe piaţa serviciilor bancare".

"Noi vom continua relaţiile de parteneriat cu creditorii externi, în primul rînd, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, precum şi cu o serie de fonduri de investiţii europene. Eu voi continua toate activităţile şi iniţiativele bune de la bancă, punînd accentul pe calitatea deservirii celor peste 650 mii de clienţi ai MAIB", a menţionat Cebotari.

MAIB deţine în mod tradiţional o cotă de piaţă de 20-22%, înregistrînd cel mai înalt indicator de beneficiu pe sistem. În anul 2012 banca a încasat un beneficiu de 303 mil. lei, plătind dividende acţionarilor, în mărime de 150 lei pentru o acţiune cu valoarea nominală de 200 lei. De la începutul anului 2013 banca a obţinut un beneficiu de peste 165 mil. lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?