Cutremure stiri: 506

Ministrul Agriculturii trebuie să administreze dezvoltarea satului şi să fie vicepremier – Alexandru Slusari

2 iul. 2013,, 17:27   Societate
2433 1
Foto: pan.md
Ministrul Agriculturii trebuie să administreze chestiunile legate de dezvoltarea localităţilor rurale şi să fie vicepremier, susține preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Slusari a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că această practică există în toate statele membre ale Uniunii Europene, unde ministrul Agriculturii administrează la nivel de stat şi chestiunile legate de dezvoltarea localităţilor rurale.

"Avînd în vedere specificul Republicii Moldova, care este o ţară agrară, însăşi logica ne spune că anume ministrul Agriculturii trebuie să se preocupe de administrarea problemelor legate de dezvoltarea satului moldovenesc", a spus Slusari.

Potrivit lui, agricultorii insistă asupra faptului ca ministrul Agriculturii să îndeplinească şi atribuţiile de vicepremier, statut care-i va permite să soluţioneze mai eficient problemele legate de dezvoltarea satelor din Moldova. "Miercuri, 3 iulie, va avea loc adunarea extinsă a Consiliului UniAgroProtect, în cadrul căreia vom pune în discuţie politicile noastre adoptate acum trei ani", a comunicat Slusari.

Aceste politici sînt actuale pentru agricultura din Moldova, reprezintă ceea ce trezeşte îngrijorarea agricultorilor şi fermierilor.

"În această colecţie de politici noi includem chestiuni legate de politica fiscală, export, import, subvenţionarea agriculturii. De această dată, vom include şi problema legată de schimbarea denumirii ministerului de profil. Noi propunem ca instituţia să se numească «ministerul agriculturii, industriei alimentare şi dezvoltării satului»", a explicat preşedintele UniAgroProtect.

El a mai menţionat că agricultorii şi fermieri vor insista şi pe modificarea statutului ministrului de profil, pentru ca acesta să fie viceprim-ministru care să aibă în administrarea sa un domeniu atît de important pentru ţară – dezvoltarea localităţilor rurale.

"De asemenea, considerăm că este logic şi necesar ca asociaţiile agricole să fie consultate în privinţa candidaturii la funcţia de ministru al Agriculturii", a subliniat preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав