Cutremure stiri: 506

ANRE a eliberat CERS Moldovenească o nouă licenţă pe 6 luni pentru producerea energiei electrice

3 iul. 2013,, 11:12   Economie
4315 1
Foto : livejournal.com
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a eliberat CERS Moldovenească (or. Dnestrovsc, regiunea transnistreană), care aparține companiei ruse ”Inter RAO EES”, o nouă licenţă pe 6 luni pentru producerea energiei electrice. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul ANRE, decizia a fost luată în baza cererii depuse, în legătură cu expirarea termenului de valabilitate de şase luni a licenţei deţinute anterior.

Anterior, CERS Moldovenească s-a înregistrat provizoriu în Registrul de Stat al Republicii Moldova în calitate de agent economic din regiunea transnistreană. ANRE eliberează întreprinderii licențe pentru producerea energiei electrice din anul 2006. Potrivit condițiilor de licențiere, CERS Moldovenească poate livra energie electrică pe piața internă din Moldova la tarife coordonate cu ANRE, iar pe piața externă – la prețuri contractate, care nu sînt reglementate de agenție.

CERS Moldovenească este una dintre cele mai mari din Europa de Est. Ea dispune de 12 blocuri de generare a energiei, cu o capacitate instalată de 2520 MW. Întreprinderea aprovizionează cu energie electrică Moldova și regiunea transnistreană. Din august 2005, întreprinderea face parte din grupul ”Inter RAO EES”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав