X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

AVIONUL președintelui BOLIVIAN, interzis în Franța și Portugalia, fiind suspectat că-l are la bord pe EDWARD SNOWDEN

3 iul. 2013,, 12:25   Externe
2455 0
Fotо: ntv.ru
Franţa și Portugalia au interzis, aseară, tranzitarea spațiului lor aerian de către avionul președintelui din Bolivia, Evo Morales, avînd suspiciuni că Edward Snwoden s-ar afla bord. Aparatul a fost nevoit să aterizeze la Viena, pentru că nu avea autorizaţie de survol, potrivit unor declaraţii ale ministrului bolivian al Apărării, Ruben Saavedra.

„Avem o ultimă informaţie: guvernul francez şi-a dat acordul pentru ca noi să putem să survolăm spaţiul aerian francez”, a declarat, la radioul guvernamental Patria Nueva, ministrul Saavedra, care-l însoţeşte pe Morales.

Decizia Franţei a fost urmată de cea a Portugaliei.
„Tocmai am primit de cîteva minute o comunicare verbală a Ministerului portughez de Externe, care autorizează survolul pentru avionul prezidenţial bolivian'', a afirmat Saavedra la acelaşi post de radio.

Bolivia afirmă că ţările europene au refuzat survolarea spaţiului lor aerian suspectînd faptul că la bordul avionului prezidenţial bolivian s-ar afla fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (ANS) a SUA Edward Snowden, ceea ce Bolivia a dezminţit.

Evo Morales a aterizat, marţi seara, pe aeroportul din Viena, venind de la Moscova, „fără Edward Snowden” la bord, a confirmat un purtător de cuvînt al Ministerului austriac de Externe.
„Preşedintele Morales va pleca, miercuri dimineaţa, spre La Paz”, a declarat Alexander Schallenberg, care a adăugat că autorităţile austriece „nu ştiu” din ce motive şeful statului bolivian a aterizat la Viena.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?