X 
Cutremure stiri: 506

Evgheni Șevciuk este gata să se întîlnească cu reprezentanţii puterii de la Chişinău, dar cu anumite condiţii

4 iul. 2013,, 12:12   Politică
3809 3
Foto : pmr-gov.org
Pretinsul preşedinte al nerecunoscutei rmn, Evgheni Şevciuk, este "gata să se întîlnească cu reprezentanţii puterii de la Chişinău dacă aceştia sînt gata, la rîndul lor, de soluţionarea problemelor sociale şi de colaborare în sfera economică". Despre aceasta Şevciuk a declarat jurnaliştilor în cadrul ceremoniei de acordare Transnistriei a unui lot de ajutoare umanitare din partea Federaţiei Ruse.

În comunicatul emis de serviciul de presă al liderului tiraspolean, citat de Agenţia "Infotag", se spune că el a dat asigurări în ceea ce priveşte disponibilitatea sa de a "discuta orice problemă din sfera social-economică".

Potrivit lui Şevciuk, el "întotdeauna este gata să se întîlnească cu vecinii şi este dispus spre dialog".

"Am vrea ca în cadrul acestor întrevederi, cît şi în cadrul organizării acestora, să lucreze grupurile noastre de experţi. Din păcate, din motive neclare pentru noi, grupul din partea Moldovei nu se întruneşte şi nu discută despre problemele stringente. Este necesar ca aceste grupuri să elaboreze proiecte de acorduri, astfel ca în cadrul întrevederilor la nivel înalt să putem soluţiona cel puţin o problemă sau două, care sînt actuale de zeci de ani. Dacă va fi voinţă politică, eu nu văd impedimente în ceea ce priveşte elaborarea acestor acorduri, să ne întîlnim şi să le semnăm", a remarcat el.

Comentînd relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol, care s-au tensionat în ultima perioadă, el şi-a exprimat opinia că presa din Moldova "încearcă să transforme din nou transnistrenii în agresori, chipurile ei ar vrea să ia cuiva ceva".

"Nu este adevărat. Pentru a comenta, de exemplu, legea "cu privire la frontiera de stat", documentul trebuie citit cu atenţie. Acolo scrie totul. Sînt şi răspunsurile la toate întrebările care apar în comentariile presei din Moldova", a spus Şevciuk. El a subliniat că "Transnistria niciodată nu a promovat o politică agresivă în raport cu Chişinăul şi acest lucru nu se va întîmpla nici pe viitor".

"Însă, cu toate acestea, Transnistria îşi va apăra teritoriile. Este vorba nu doar despre Zona de securitate, dar despre toată republica. Vedeţi că după intrarea în vigoare a legii cu privire la frontiera de stat, Transnistria nu a modificat regulamentul de trecere a frontierei pentru cetăţenii Moldovei şi nici nu are de gînd să-l modifice. Dimpotrivă, vom simplifica această procedură. Din păcate, partenerii noştri din Chişinău schimbă regulamentul de trecere a frontierei. Acest lucru îngrijorează cetăţenii Transnistriei", a menţionat liderul tiraspolean.

În opinia lui, reprezentanţii organelor de conducere de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să revină la colaborarea constructivă pentru a identifica soluţii optime în sfera politicii sociale, economiei şi pentru a "nu crea dificultăţi suplimentare reciproce".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав