Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

La Sankt-Petersburg s-a deschis Salonul Internaţional Militar Maritim

4 iul. 2013,, 14:00   Externe
3562 0
Foto : rg.ru
La Sankt-Petersburg s-a deschis cel de-al şaselea Salon Internaţional Militar Maritim (SIMM 2013). În cadrul forumului vor avea loc întîlniri şi vor fi demonstrate mostre de echipamente militare şi navale.

SIMM are reputaţia uneia din primele trei expoziţii mondiale de produse militare şi maritime. La Salonul de la Sankt-Petersburg au sosit delegaţii din 50 de ţări. Din ele fac parte reprezentanţii unor companii străine şi ofiţeri de rang înalt – amirali şi miniştrii ai Apărării. În ceea ce priveşte companiile, ele sînt reprezentate la Salon de asemenea giganţi precum Corporaţia rusă de construcţii navale şi compania franceză DCNS, care produce renumitele nave Mistral. După cum a declarat şeful adjunct al Rosoboronexport, Igor Sevostianov, de la SIMM 2013 nu trebuie să se aştepte senzaţii. Este puţin probabil că în timpul Salonului vor fi semnate contracte de multe miliarde. Cu toate acestea, pentru participanţii la forum este importantă posibilitatea de a se întîlni şi discuta într-un mediu confortabil, a explicat Sevostianov. Cuvintele lui nu au fost ceva neaşteptat pentru experţi. Iată cum comentează situaţia, analistul militar Prohor Tebin.
„În primul rînd este interesant să vedem navele de luptă. În afară de asta, sperăm să auzim cîteva declaraţii interesante din partea Corporaţiei ruse de construcţii navale, eventual şi din partea unor companii străine cu privire la cooperarea militaro-tehnică. Probabil că vor fi semnate contracte noi. Din păcate, nu aştept niciun fel de senzaţii, dar totuşi aştept ceva bun”.

În ceea ce priveşte navele, aici într-adevăr avem ce vedea. La acest Salon sînt prezentate 35 de nave militare cu calibru diferit: de la şalupe pînă la un submarin. La Salonul Internaţional Militar Maritim de la Sankt-Petersburg a sosit şi o fregată, care face parte din forţele navale ale Olandei. După cum a relatat expertul militar Ilia Kramnik, nava rusească merită o atenţie deosebită.

„Punctul culminant al expoziţiei sînt navele de luptă. Ele atrag întotdeauna cea mai mare atenţie. Printre ele trebuie remarcată corveta Boiki. Aceasta este o corvetă modernă din cel mai nou proiect, care a fost predată forţelor navale ale Rusiei în luna mai anul curent şi acum începe serviciul la Marea Baltică. Pînă la sfîrşitul acestui deceniu, flota rusă trebuie să primească peste 10 corvete Boiki şi versiunile lor modernizate, care deja se construiesc.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?