X 
Cutremure stiri: 502

Sergiu Manea: Sistemul bancar din Moldova se dezvoltă după un scenariu normal pentru pieţele emergente

5 iul. 2013,, 13:15   Economie
3744 0
Foto: livejournal.com
"Sistemul bancar din Republica Moldova se dezvoltă după un scenariu normal pentru pieţele emergente, bineînţeles cu un ritm propriu", susţine preşedintele Consiliului de Supraveghere BCR Chişinău, Sergiu Manea.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la publicaţia Economist, preşedintele Consiliului a menţionat că în prezent BCR Chişinău este în plin proces de transformare, precizînd că măsurile vizează creşterea eficienţei şi activităţii operaţionale, optimizarea nivelului costurilor.

"BCR Chişinău are nevoie de această transformare pentru a se putea adapta inteligent la noile realităţi economice. Ne dorim să fim percepuţi ca o bancă ce oferă soluţii, o bancă ce îşi îmbunătăţeşte continuu comportamentul şi contribuie la înrădăcinarea unor standarde clare în ceea ce priveşte industria bancară", susţine sursa citată.

Potrivit lui Sergiu Manea, noua strategie BCR Chişinău este centrată pe anticiparea şi înţelegerea nevoilor de servicii financiare ale unui portofoliu de clienţi cu care a fost dezvoltat un parteneriat sustenabil.

"De asemenea, vom continua să facilităm eforturile principalelor motoare de creştere ale R.Moldova, cu accent pe susţinerea exporturilor şi a proiectelor strategice de aliniere la standardele europene. Resursele vor fi alocate pentru a oferi sprijin acestor clienţi de-a lungul ciclului de afaceri, prin soluţii personalizate şi prin idei de strategie financiară care să le stimuleze creşterea şi competitivitatea", susţine Manea.

Mai mult, preşedintele Consiliului de Supraveghere consideră că BCR Chişinău poate deveni una dintre porţile principale pentru investiţiile străine în Republica Moldova şi, în acelaşi timp, gazdă pentru companiile care activează şi în ţările în care Grupul Erste este prezent.

"Acestea vor puterea beneficia de proximitatea oferită de reţeaua dezvoltată de sucursale ale Grupului. Pachetul de produse pregătit local pentru aceste companii include consultanţă specializată de afaceri şi, de asemenea, facilităţi speciale pentru activităţile de tranzacţii bancare derulate în zonele unde Grupul Erste este prezent. În cadrul sistemului de tranzacţii bancare sunt incluse următoarele ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Cehia, Croaţia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Moldova, România, Serbia şi Slovacia", afirmă Sergiu Manea.

BCR Chişinău este prima şi unica bancă cu capital românesc din Moldova. Acţionar unic al BCR Chişinău S.A. este BCR România, care în 2006 a devenit membru al Erste Group (Austria), unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare în Europa Centrală şi de Est.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав