Arşiţa stiri: 216
Jocurile Olimpice stiri: 284
Transnistria stiri: 1418

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu viceministrul rus de externe, Grigori Karasin

5 iul. 2013,, 15:38   Societate
3218 0
Foto : noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin s-a întîlnit vineri cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin, care se află în Moldova într-o vizită de lucru.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care citează serviciul de presă al PCRM, "interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Moldova, de asemenea, au discutat despre situaţia reglementării transnistrene".

"În ultima perioadă se observă tensionarea artificială a situaţiei pe Nistru", a spus Voronin. Printre acţiunile destabilizatoare, el a numărat şi intenţia autorităţilor de la Chişinău de a instala şase puncte de control migraţional pe Nistru.

În opinia lui Voronin, de facto, aceste posturi vor îndeplini atribuţiile celor ale frontierei de stat.

"În pofida declaraţiei adoptate de Parlamentul Republicii Moldova, care condamnă acţiunile unilaterale în procesul de reglementare transnistreană, Guvernul şi partidele aflate la guvernare încalcă această declaraţie, pe care au votat-o, prin acţiuni cu caracter provocator şi distructiv pentru procesul de reglementare", a remarcat liderul PCRM.

În comunicatul emis de PCRM se mai spune că "nu mai puţin provocatoare sînt aplicaţiile militare moldo-române desfăşurate pe poligonul de la Bulboaca".

"PCRM califică aceste aplicaţii comune ale R.Moldova cu un stat membru al NATO drept o încălcare gravă a statutului de neutralitate stabilit de Constituţie", a subliniat Voronin.

Potrivit comunicatului emis de serviciul de presă al PCRM, Grigori Karasin monitorizează atent situaţia şi poartă discuţii în acest sens cu reprezentanţii puterii.

În comunicat se mai spune că viceministrul de externe al Federaţiei Ruse i-a promis lui Voronin că "informaţia va fi transmisă conducerii Rusiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав