Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Parlamentul a “cedat” în fața patentarilor: activitatea acestora a fost îmbunătățită

6 iul. 2013,, 10:31   Politică
4920 0
Foto : noi.md
Parlamentul a aprobat vineri amendamentele la Legea cu privire la patenta de întreprinzător şi Codul fiscal, menite să îmbunătăţească activitatea deţinătorilor de patentă. Asta după ce cei din urmă, în repetate rînduri, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia în care se află şi au organizat mai multe acţiuni de protest în fața legislativului, relatează NOI.md.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a spus că schimbările prevăd trei modificări esenţiale.

"Suprafaţa pe care pot activa deţinătorii de patentă se măreşte de la 12 la 30 m.p. Ei vor putea activa nu doar la tarabe, dar şi în gherete închise. De asemenea, se prevede majorarea sumei în limitele căreia pot vinde marfă. Cifra de afaceri se va majora de la 100 de mii de lei la 300 de mii de lei", a comunicat el.

Ioniţă a specificat că, deocamdată, nu au fost stabilite cotele maxime ale taxelor locale, însă a promis să revină mai tîrziu la examinarea chestiunii.

Pentru elaborarea acestor modificări a fost creat un grup special de lucru, care s-a consultat cu persoanele ce activează în bază de patentă.

"Din păcate, sistemul activităţii în bază de patentă este, de multe ori, utilizat pentru eschivarea de la plata impozitelor. Pe de o parte, noi avem 30 de mii de deţinători de patentă, care utilizează această patentă în activitatea lor, iar pe de altă parte, avem cîţiva "deştepţi", care utilizează patenta pentru a nu achita impozite. Iată de ce în faţa noastră au fost puse cîteva sarcini: cum să-i ajutăm pe primii şi să nu le permitem celorlalţi să se eschiveze de la plata impozitelor", a explicat Ioniţă necesitatea aprobării modificărilor menţionate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?