Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

REGNUM: Moldova "a stabilit granița de stat" cu Transnistria

7 iul. 2013,, 00:32   Politică
8018 3
Foto: moldovenii.md
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat la 5 iulie, în prima lectură, legea privind introducerea de sancțiuni pentru nerespectarea înregistrării cetățenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Moldova prin Transnistria. Potrivit corespondentului REGNUM, documentul prevede amenzi de 200-400 de lei.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne Dorin Recean, care a prezentat proiectul "pentru a simplifica înregistrarea străinilor care intră pe teritoriul Republicii Moldova prin Transnistria, vor fi stabilite șase puncte de control intern". În același timp, înregistrarea la punctele de date, potrivit ministrului, va fi voluntară, nu obligatorie. "Niciun cetățean nu va fi obligat să se înregistreze," - a spus Recean. El a adăugat că obligația de înregistrare nu va afecta locuitorii Transnistriei, dar cadrul legal care consacră mecanismult este încă în stadiul de elaborare.

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a acționat cu fermitate împotriva proiectului de lege, spunînd că acesta "stabilește frontiera de stat pe Nistru". După adoptarea legii în prima lectură, deputatul comunist Grigore Petrenco și-a exprimat încrederea că "aceste posturi vor fi atacate de societatea civilă de pe ambele maluri".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?